Пресреліз: «НІБУЛОН» та OCEA візьмуть участь у міжнародній спеціалізованій виставці

З 15 по 18 червня в рамках майбутньої співпраці «НІБУЛОН» та OCEA візьмуть участь у XVII міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека – 2021».

У липні 2020 року лідер українського суднобудування «НІБУЛОН» підписав із французькою компанією ОСЕА Меморандум про взаєморозуміння щодо будівництва швидких патрульних прикордонних катерів типу OCEA FPB 98 MKI* у рамках реалізації урядового проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України. Символічно, що підписання контракту між ВМС України та OCEA на будівництво катерів й Меморандуму відбулося на території суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», де буде збудовано 5 з 20 катерів.

Компанія ОСЕА обрала «НІБУЛОН» як єдиного відповідного з точки зору досвіду і технологій підрядника для локалізації виробництва катерів в Україні, що беззаперечно засвідчує високий рівень професіоналізму українських суднобудівників та відповідність виготовленої продукції суворим європейським стандартам.

Профільним для ССЗ «НІБУЛОН» є роботи зі сталлю, проте компанія вже має досвід роботи із корабельним алюмінієм. Проєкт з ОСЕА дозволить компанії отримати доступ до сучасної технології роботи з алюмінієвим сплавом, розширити лінійку виробництва суден, а також дасть можливість у майбутньому будувати військові і цивільні катамарани різного класу, в тому числі спеціального призначення.

Більше 30 років компанія ОСЕА є світовим лідером у сфері проєктування та будівництва суден із алюмінію від 15 до 90 метрів. ОСЕА розробила цілу лінійку швидких патрульних катерів (FPB) та патрульних катерів прибережної зони (OPV), призначених для берегової охорони та виконання завдань із забезпечення безпеки.

А поки компанії готуються до початку практичної фази виробництва катерів в Україні, яка запланована на початок 2022 року, «НІБУЛОН» разом із ОСЕА візьме участь у XVII міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека – 2021». Виставка пройде з 15 по 18 червня у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ, Броварський пр-т, 15) за участі більш ніж 200 підприємств, у тому числі й іноземних.

Для учасників та гостей виставки відкривається унікальна можливість поділитися своїми здобутками й перейняти досвід кращих. У рамках майбутньої співпраці «НІБУЛОН» та ОСЕА презентують спільний стенд № 1-D21, адже українсько-французькій команді, без сумніву, є чим поділитися.

На експозиції «НІБУЛОН» презентуватиме свої досягнення у цивільному суднобудуванні – зведенні найсучаснішого українського флоту. На власному прикладі компанія продемонструє результати розвитку українського суднобудування та судноплавства, адже «НІБУЛОН» робить усе, щоб Україна була морською країною, а не країною біля моря.

* Характеристики суден

Загальна довжина: 32,00 м

Місткість: 13 членів екіпажу + 6 членів загону спеціального призначення

Швидкість: 30 вузлів

Усі права захищені © 2021 ТОВ СП «НІБУЛОН»

ТОВ СП «НІБУЛОН» володіє авторськими правами на матеріали (тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, скріншоти, скан-копії, відео, аудіо тощо), які розміщені на вебсторінках його вебсайту (nibulon.com), якщо не зазначено інше.
Під час використання матеріалів, розміщених на вебсторінках вебсайту ТОВ СП «НІБУЛОН» (nibulon.com), обов`язковим є зазначення прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання безпосередньо на nibulon.com. Посилання має бути розміщене незалежно від повного чи часткового використання матеріалів.