Ощадбанк рефінансує інвестиційний проєкт компанії «НІБУЛОН» на суму понад $20 млн 

Ощадбанк та «НІБУЛОН» домовились про низку нових кредитних угод для поповнення обігових коштів, якими банк рефінансує обсяг здійснених компанією інвестицій на загальну суму $20,3 млн. 

17 вересня сторони підписали першу частину цієї кредитної програми на суму $13 млн.

Відновлення фінансування ознаменувало новий етап розвитку «НІБУЛОНу». Після важких втрат і складного повернення до стабільності, зокрема за допомогою реструктуризації, зараз компанія має змогу набирати обертів та розвивати екосистему забезпечення сталої продуктової безпеки. 

У «НІБУЛОНі» зазначають, що підтримка реального сектора економіки з боку державних банків – це свідчення послідовної адаптації політики уряду до умов повномасштабної війни та реальної її спрямованості на допомогу бізнесу. 

«Ми бачимо зміни. Бачимо в дії цілеспрямовану державну політику з підтримки вітчизняного бізнесу. Це є прямим визнанням критичної ролі стратегічних підприємств для подальшого розвитку України та запорукою нашого успішного майбутнього. Ми вдячні уряду. Вдячні НБУ за втілення стратегії розвитку кредитування і державним банкам, особливо Ощаду, за підтримку й синхронний рух до спільної мети», – зазначив Андрій Вадатурський, генеральний директор «НІБУЛОНу». 

«НІБУЛОН» спрямує отримані кошти на відновлення обігового капіталу після здійснення інвестицій у будівництво нового перевантажного термінала на Дунаї. Філія «Бессарабська» розпочала роботу у 2022 році та стала основним маршрутом експорту аграрної продукції, що було надважливим в умовах блокування агресором морських портів України в попередні періоди. Поповнення обігового капіталу зокрема гарантує здатність «НІБУЛОНу» забезпечити в повному обсязі закупівельну кампанію сезону 2024/25 та підтримати українського фермера в умовах війни. 

«Для нас «НІБУЛОН» – давній і надійний партнер уже понад 6 років. Це один зі стовпів продовольчого потенціалу країни, зокрема експортного. На сьогодні загальний кредитний портфель компанії в Ощаді становить вже майже 2 млрд грн. Враховуючи те, що Ощадбанк має високий рівень ліквідності, ми готові продовжувати фінансову підтримку «НІБУЛОНу» в усіх його ініціативах для відновлення втрачених через повномасштабну війну лідерських позицій на світових ринках», – наголосив під час підписання угоди Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес. 

Аграрний ринок України зазнав значних втрат через повномасштабну війну. Втім Ощад уже третій рік продовжує втілювати військову стратегію банку, першочергово підтримуючи своїх партнерів, провідні компанії галузі, що забезпечує продовольчу безпеку країни, а також представників інших стратегічних секторів економіки. 

Віталіна Марченко, начальник відділу по роботі з банками «НІБУЛОНу», в свою чергу підкреслила, що зараз компанія має змогу працювати завдяки потужній підтримці зокрема українських банків: 

«Вдячні Ощадбанку за системну і послідовну підтримку нас, представників компаній сектора, який забезпечує продовольчу безпеку країни. Ще на самому початку повномасштабної війни Ощадбанк надав «НІБУЛОНу» додаткове фінансування для проведення посівної кампанії 2022/2023 років, аби запобігти продуктовій кризі, яку намагався створити агресор. У 2023 році Ощадбанк одним з перших реструктурував довоєнний кредит «НІБУЛОНу», щоб підтримати компанію, яка зазнала збитків через руйнування інфраструктури під час бойових дій, блокування морських шляхів з Миколаївського порту, а також вимушеної переорієнтації на інші логістичні шляхи. І от зараз нове фінансування, яке ми спрямуємо на закупівельну кампанію, щоб підтримати малих та середніх агровиробників». 

Раніше ми повідомляли про те, що ІНГ Банк Україна та «НІБУЛОН» підписали договір з реструктуризації

Будьте в курсі всіх новин!

Щотижня ви отримуватимете наші новини у форматі дайджесту  

[pwf_filter id="8699"]

Оформити заявку

Стати постачальником

Стати пайовиком

Замовити послугу

Кращий роботодавець року в номінації «Соціально відповідальний роботодавець»
Видана

Міністерство Соціальної Політики України Державна Служба Зайнятості (Центральний Апарат) Миколаївський Обласний Центр Зайнятості

Сертифікація

ISO 14001:2015

Рік

2017, 2019

Андрій Вадатурський

CEO

Андрій Вадатурський став генеральним директором «НІБУЛОНу» після понад 15 років роботи в компанії — в липні 2022 року.

Він прийняв цю посаду після трагічної загибелі свого батька та засновника «НІБУЛОНу» Олексія Вадатурського разом із матір’ю Раїсою Вадатурською під час російського ракетного удару по їхньому дому в Миколаєві.

З 2014 до 2019 рік був народним депутатом України від одномандатного округу в Миколаївській області та членом Комітету з питань аграрної політики. У 2017 році створив і очолив велику міжпартійну групу, яка виступала за розвиток українських річок як транспортного засобу.  

Має ступінь магістра електротехніки Українського державного морського технічного університету та ступінь магістра економіки промисловості Лондонської школи економіки. У 2009 році за вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу України був нагороджений Президентом України, йому присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства».

Одружений, має трьох дітей.

Відправити резюме