День «НІБУЛОНу» на Полтавщині

30 жовтня 2009 року відбулось відкриття двох нових комплексів ТОВ СП «НІБУЛОН» з приймання, зберігання і відвантаження зернових та олійних культур у м. Глобине та с. Ромодан Миргородського району Полтавської області.
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Михайлович Асадчев, що особисто взяв участь в урочистому відкритті  елеваторів, зазначив: «Сьогодні ми є свідками визначної події – відкриття двох елеваторів, які є частиною інвестиційного проекту, що здійснює на Полтавській землі компанія «НІБУЛОН». Для нас це стратегічно важлива подія. Ми дуже вдячні Олексію Опанасовичу Вадатурському за те, що він у такі непрості часи вкладає значні кошти у розвиток сільськогосподарської інфраструктури нашого регіону. Завдяки цьому на Полтавщині сьогодні вирішена проблема збереження зерна.  Незабаром компанія «НІБУЛОН» розпочне будівництво двох терміналів з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт в Полтавській області. Таким чином будуть розв’язані проблеми транспортування сільськогосподарської продукції». Валерій Михайлович подякував керівництву ТОВ СП «НІБУЛОН» за прекрасну співпрацю, підкреслюючи, що сьогоднішнє свято є по-справжньому «Днем «НІБУЛОНу» на Полтавщині»
      «Для глобинських виробників створення такого комплексу стало великою підтримкою. Дякуючи Вам, ми всі побачили чітко і злагоджено організовану роботу. Спасибі Вам, Олексію Опанасовичу, за небайдуже ставлення до нашої соціальної інфраструктури, на благоустрій якої Вашим підприємством виділено 650 тис. грн.» – подякував генеральному директору ТОВ СП «НІБУЛОН» О.О.Вадатурському голова Глобинської районної державної адміністрації Іван Іванович Новосел.
Глобинський міський голова Сергій Олександрович Ковнір особисто нагородив Олексія Опанасовича Вадатурського почесною грамотою міського голови за внесок у розвиток соціальної інфраструктури м.Глобине: «О.О.Вадатурський своєю організацією праці продемонстрував, як у період кризи потрібно будувати якісно, швидко, з дотримання робочого графіку. Завдяки будівництву елеватора ТОВ СП «НІБУЛОН» в нашому місті з’явились додаткові робочі місця. 60 глобинців влаштовані на роботу в новоствореному підприємстві. Збільшились надходження до нашого місцевого бюджету, зросли прибутки звичайних громадян».
Подякував «НІБУЛОНу» і заступник голови Миргородської районної державної адміністрації Микола Севастянович Хіміч. А голова сільської ради с.Ромодан Наталія Павлівна Дудник подарувала ТОВ СП «НІБУЛОН» в особі генерального директора компанії О.О.Вадатурського дві ікони, що, за словами Наталії Павлівни, мають оберігати успіх підприємства.
Грамотами Полтавської обласної державної адміністрації і районних адміністрації Глобинського і Миргородського районів Полтавської обл. були нагороджені кращі спеціалісти будівельних організацій. 
Грамоти і грошові премії будівельники також отримали і від ТОВ СП «НІБУЛОН». Крім того, О.О. Вадатурський вручив глобинському голові С.О.Ковніру сертифікат на 500 тис. грн. на реконструйовану зону відпочинку. А Миргородський районний відділ культури отримав у подарунок від компанії автобус. Гроші, що отримала від ТОВ СП «НІБУЛОН» сільська рада с.Ромодан, підуть на реконструкцію будинку культури, допомогу футбольному клубу, проведення Інтернету.
Генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Васильович Стоянов привітав Полтавщину з тим, що сьогодні у цьому регіоні працює такий чесний і порядний інвестор як «НІБУЛОН».
«Ім’я Олексія Опанасовича Вадатурського безумовно буде вписане на скрижалях історії,» –  зазначив С.В.Стоянов.
Привітав присутніх на святі і Президент Української зернової асоціації Володимир Георгійович Клименко.  Володимир Георгійович виразив своє захоплення працею будівельних організації, високою професійністю менеджменту ТОВ СП «НІБУЛОН», зазначивши, що новостворені елеватори є «чудом інженерної думки».
За словами Заступника голови «Держконтрольсільгосппроду» Юрія Івановича Міняйлика,  «створення таких комплексів є визначним досягненням і будівельних організацій, і, власне, самої компанії «НІБУЛОН» в особі її генерального директора О.О.Вадатурського. Сьогодні для нас, державної структури, ТОВ СП «НІБУЛОН» є компанією-партнером. З ними приємно працювати. Якби ж більше таких компанії створювалось в Україні.»
 «Співпрацюючи з ТОВ СП «НІБУЛОН» з 2003 р. наша компанія почала рівнятися на свого українського партнера, навчившись вирішувати найскладніші завдання. – сказала директор представництва «CimbriaUnigrainA/S» в Україні Оксана Юріївна Стретович. – Задля постачання закордонного обладнання у рекордно короткі строки ми відмовились від свят і вихідних. На об’єкті цілодобово знаходились наші спеціалісти, які контролювали якість проведення установки обладнання.» Оцінюючи масштаби здійснених робот, Оксана Юріївна зазначила, що, якщо скласти разом всі норії, що працюють лише на одному елеваторі у м.Глобине, то ми отримаємо висоту 411 м, що на 111 м вище ніж Ейфелева вежа.
Велику вдячність своїм іноземним і українським партнерам виразив генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України О.О.Вадатурський: «Нам вдалося продемонструвати високу культуру взаємовідносин між будівельними організаціями, між замовником і підрядником. На трьох новозбудованих об’єктах у с. Вітове Черкаської обл. та у м. Глобине і с. Ромодан Миргородського району Полтавської області, що практично за 3 місяці були введені до експлуатації, працювало 146 підрядних організацій. Це близько тисячі чоловік на кожному будівництві. Тут встановлене обладнання з 10 країн світу. Протягом 90 днів ми щоденно освоювали мільйон гривень! Дійсно, для нас і наших партнерів фінансової кризи не існує. Існує лише криза часу».
О.О.Вадатурський подякував за сприяння у втіленні інветистиційного плану ТОВ СП «НІБУЛОН» обласну і місцеву владу Полтавщини: «Дійсно, в області створений по-справжньому інвестиційно привабливий клімат. Саме тому найближчим часом ми плануємо розпочати будівництво ще трьох об’єктів у Полтавські області, а пізніше – ще й четвертого. Це лише перший етап нашого інвестиційного проекту, який планується завершити у січні наступного року. Другий етап подвоїть кількість ємностей зберігання до 600 тис. тон і завершиться в кінці наступного року».
Виступаючи на відкритті філії «Глобинська», Олексій Опанасович зазначив: «В процесі будівництва ми вирішили взяти на себе підвищені зобов’язання – і замість 6 ємностей установили 9. Таким чином ми лише на 10 днів пізніше здаємо об’єкт, але ми здаємо його у більшому обсязі ніж планувалося спочатку».
Спілкуючись із журналістами, О.О.Вадатурський наступним чином окреслив стратегію діяльності своєї компанії: «Кожне підприємство, збудоване ТОВ СП «НІБУЛОН», ми прагнемо максимально удосконалювати. Ми хочемо, щоб українське зерно було більш конкурентоздатне у порівнянні з канадською, американською, аргентинською сільгосппродукцією. Полтавська область – це перша область в Україні за врожайністю зерна, а наша компанія  є лідером по експорту зерна. Гадаю, що лідери мають бути разом і співпрацювати задля того, щоб зробити Украйну житницею світу за поставками якісного зерна».
Підкріплюють слова Олексія Опанасовича реальні факти: за три дні після відкриття філій «Глобинська» і «Ромодан» буде оголошено про закупку зерна новоствореними елеваторами. І це лише початок.  Незабаром розпочинається будівництво нових об’єктів ТОВ СП «НІБУЛОН» на Полтавщині. І на нас чекають нові Дні «НІБУЛОНу» в Полтавському та інших регіонах України.

Будьте в курсі всіх новин!

Щотижня ви отримуватимете наші новини у форматі дайджесту  

[pwf_filter id="8699"]

Оформити заявку

Стати постачальником

Стати пайовиком

Замовити послугу

Кращий роботодавець року в номінації «Соціально відповідальний роботодавець»
Видана

Міністерство Соціальної Політики України Державна Служба Зайнятості (Центральний Апарат) Миколаївський Обласний Центр Зайнятості

Сертифікація

ISO 14001:2015

Рік

2017, 2019

Андрій Вадатурський

CEO

Андрій Вадатурський став генеральним директором «НІБУЛОНу» після понад 15 років роботи в компанії — в липні 2022 року.

Він прийняв цю посаду після трагічної загибелі свого батька та засновника «НІБУЛОНу» Олексія Вадатурського разом із матір’ю Раїсою Вадатурською під час російського ракетного удару по їхньому дому в Миколаєві.

З 2014 до 2019 рік був народним депутатом України від одномандатного округу в Миколаївській області та членом Комітету з питань аграрної політики. У 2017 році створив і очолив велику міжпартійну групу, яка виступала за розвиток українських річок як транспортного засобу.  

Має ступінь магістра електротехніки Українського державного морського технічного університету та ступінь магістра економіки промисловості Лондонської школи економіки. У 2009 році за вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу України був нагороджений Президентом України, йому присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства».

Одружений, має трьох дітей.

Відправити резюме