Прес-реліз: 23-24 травня 2018 року на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» пройдуть виставки «Суднобудування-2018» та «Водний транспорт»

23 травня 2018 року об 11:00 на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбудеться відкриття ХХІV Міжнародної  виставки «Суднобудування-2018» і ХVІ спеціалізованої виставки «Водний транспорт» – наймасштабніших за останнє десятиріччя виставок досягнень і новітніх розробок у галузях суднобудування та водного транспорту.
Сьогодні компанія «НІБУЛОН» взялась за те, що мала б робити наша держава, – розвиток і популяризація суднобудування і судноплавства в Україні. Разом із співорганізаторами ТОВ «НАРІМЕКСПО» та Асоціацією суднобудівників України «Укрсудпром» ми відродили традицію проведення суднобудівних виставок у Миколаєві. В останні роки експозиції Міжнародної виставки «Суднобудування» та спеціалізованої виставки «Водний транспорт» практично втратили свою актуальність, участь у заході брали 10-15 українських компаній і мінімальна кількість відвідувачів. Але минулого року Миколаїв знов перетворився на центр українського суднобудування та розвитку судноплавства: більше 40 іноземних і вітчизняних компаній-учасників, понад 2000 відвідувачів, посольства країн Європейського Союзу, провідні банки та міжнародні фінансові структури, представники уряду, керівництво міста та області. Ми довели: така виставка потрібна! Всі ми давно чекали на таку подію – утвердження потужності та невичерпного потенціалу української суднобудівної галузі. І ми, як патріоти своєї країни,  налаштовані і цього року приділити максимум зусиль, аби привернути загальну увагу до проблем організації судноплавства і суднобудування в Україні.
Цьогорічна експозиція виставок познайомить нас із сучасністю українського суднобудування. Ключовими темами заходу традиційно стане розвиток суднобудування і  судноремонту, впровадження нових технологій у виробництво морської техніки, розвиток  річкових перевезень, залучення інвестицій.
Насичена програма заходу включатиме:
–         відкриття виставки та ознайомлення з експозицією;
–         відкриття збірно-секційного цеху і екскурсія новозбудованими цехами;
–         урочистий запуск реконструйованого сліпу та будівлі управління  підйомно-спусковими і стапельними коліями;
–         спуск на воду буксира проекту Т3500;
–         закладку суден: самохідний перевантажувач проекту П-140 і буксир проекту POSS-115;
–         урочисте введення в експлуатацію елеваторного комплексу та збудованого причалу на перевантажувальному терміналі;  
–        прогулянку на пасажирських суднах.
Ми очікуємо на більше ніж 3000 відвідувачів, серед яких наші гості: посли країн Європейського Союзу, керівники провідних міжнародних фінансових структур і представники уряду, потенційні інвестори і науковці.  
Місце проведення виставки, суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» у м. Миколаєві, – мало не єдине в Україні підприємство, що сьогодні будує повнокомплектні судна. Практично кожного місяця із заводського сліпу на воду спускається нове судно. На відкритті минулорічної виставки було урочисто введено в експлуатацію нові цехи заводу з автоматичною лінією очистки та ґрунтовки металопрокату і металообробки з машинами плазмового і газового різання, а також спущено на воду другий буксир проекту 121М, названого на честь знаменитого корабела і одного з директорів суднобудівного заводу в Миколаєві Анатолія Ганькевича.
  Цього разу на суднобудівному заводі компанії буде урочисто відкрито збірно-секційний цех, зведений у рамках масштабної реконструкції підприємства та за підтримки Європейського інвестиційного банку. Новий цех оснащений чотирма мостовими радіокерованими кранами  вантажопідйомністю по 10 т кожний та сучасним зварювальним обладнанням і завдяки своїм потужностями здатний виготовляти близько 4000 т металоконструкцій на рік.   
Участь у заході візьмуть лідери галузі – представники більше 50 провідних компаній із 20 країн світу, у тому числі Бельгії, Іспанії, Латвії, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Румунії, Чехії, Швеції та України, які представлять широкий спектр технологій та обладнання.
Відвідувачі виставки зможуть піднятися на наше унікальне самохідне надпотужне днопоглиблювальне судно «Миколаївець», оцінити масштаб 100-метрового несамохідного судна проекту В5000, здатного зняти з українських автошляхів більше 200 вантажівок за один рейс і, як мінімум, більше 4000 тис. вантажівок на рік, прогулятися на високошвидкісних пасажирських суднах «НІБУЛОН Експрес». 
У день відкриття на воду буде спущено перший буксир проекту Т3500, призначений для проведення суден закордонного плавання по БДЛК, їх швартування до причалів терміналів компанії,  проведення караванів несамохідних суден (2-4 од.) по БДЛК та проведення караванів по каналах у період льодового стану в районах плавання р. Дніпро та Чорного моря. Востаннє судно такого класу і призначення в Україні було спущене 13 років тому, і сьогодні під українським прапором ходить лише три таких буксири, і ті передані в користування приватним офшорним компаніям. Але наша компанія будує сучасний український буксирний флот, який працюватиме під українським прапором на благо економіки країни і стане елементом незалежності України від іноземного флоту в питанні проведення суден по БДЛК у період льодового стану.
Буксир проекту Т3500 обладнаний за найвищим технологічним рівнем. І кожен відвідувач оцінить унікальний дизайн судна, елементи якого плавністю ліній та сучасністю форм нагадують яхту. Кожен зможе не на картинці, а у виставковому павільйоні на власні очі побачити і власноруч доторкнутися до унікального обладнання, встановленого на новозбудованому буксирі проекту Т3500: головний двигун (MTU, Німеччина), гвинто-стернові колонки (Rolls-Roys, Фінляндія), носова гідравлічна якірно-буксирна лебідка, кормова гідравлічна буксирна лебідка та гідравлічний кран  (Fluidmecanica, Іспанія), допоміжний та аварійний дизель-генератори (Volvo-Penta,Швеція). Rolls-Roys і Volvo – відомі світові флагмани автомобілебудування, але компанія «НІБУЛОН» інвестує кошти не в дорогі авто преміум-класу, а у передові установки на сучасні судна.  
Також відбудеться урочиста закладка буксира POSS-115 і першого 140-метрового самохідного перевантажувача проекту П-140 з двома крановими частинами вантажомісткістю 10 000 т та продуктивністю 18 000 т/добу. Будівництво та обслуговування суден довжиною понад 100 метрів стали можливими завдяки проведеній реконструкції суднобудівного заводу, зокрема будівництву  нових цехів (збірно-секційного і металообробки), сліпу та унікальної будівлі управління  підйомно-спусковими і стапельними коліями, стилізованої під справжній буксир.
Завдання нашої компанії на найближчі роки – збудувати флот, який буде складатися зі 100 суден, щоб транспортувати 4 млн тонн зерна річками на рік.  Ми хочемо, щоб флот був не складом, а обсяги перевезення річками з кожним роком тільки зростали. Завдяки реалізації інвестиційної програми наша компанія щороку створює до 500 робочих місць для українців, яким не треба більше залишати свої родини та виїжджати працювати за кордон.
У рамках заходів також буде урочисто введений в експлуатацію і елеваторний комплекс з перевалки зернових та олійних культур ємністю 43 тис. тонн і причальні споруди. Новий комплекс збільшить загальну ємність зерносховищ, розташованих на території перевантажувального термінала компанії в Миколаєві, до  173 тис. тонн та дасть змогу роздільно і одночасно зберігати 7 різних культур і, крім розподілу їх за класами згідно з ДСТУ, проводити розподіл цього зерна за якістю, наприклад, з вмістом ГМО та без ГМО, завдяки чому сільгосптоваровиробники гарантовано зможуть розмістити на зберігання зерно, а компанія зможе відокремлено зберігати та забезпечити якість продукції, яка йде, у тому числі, і на виготовлення дитячого харчування. Це дозволить протягом усього маркетингового року без обмежень приймати всі культури і забезпечувати безперебійне  обслуговування перевезень сільгосппродукції Південним Бугом та Дніпром.
Сьогодні компанія «НІБУЛОН» спільно з Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією,  Європейським банком реконструкції та розвитку реалізує масштабну програму з відродження вантажного та пасажирського судноплавства на внутрішніх водних шляхах України. Суднобудівна програма компанії «НІБУЛОН» – відправна точка відродження українського суднобудування і судноплавства, що дає поштовх для розвитку багатьох інших галузей економіки.  Успішно працюючі підприємства суднобудівної галузі – це нові робочі місця, наповнення державного бюджету та величезний потенціал економіки країни в цілому. Загальна вартість інвестиційного проекту компанії – 210 млн дол. США.  Це інвестиції української компанії в розвиток України.
Компанія «НІБУЛОН» висловлює щиру вдячність усім учасникам виставки, їхнім керівникам і працівникам, завдяки яким стало можливим проведення такого масштабного заходу в галузі суднобудування і судноплавства.
Відвідайте виставку і побачте на власні очі, як відроджується українське суднобудування. Це обов’язково надихне кожного з вас на позитивні думки щодо перспектив розвитку суднобудування в Україні в цілому. Усе можна відродити, все можна збудувати, все під силу українцям. Ви в черговий раз пересвідчитеся, що «НІБУЛОН» – патріотично налаштована і свідома компанія, яка працює на благо економіки України. Ми запрошуємо також відвідати нашу виставку депутатів різних рівнів:  Верховної Ради, обласної, міської ради та місцевих громад. Ви на ділі побачите досягнення українського суднобудування і зрозумієте, які проблеми існують у суднобудівній галузі та що потрібно для відродження річок і розвитку вантажних і  пасажирських водних перевезень.
 

Будьте в курсі всіх новин!

Щотижня ви отримуватимете наші новини у форматі дайджесту  

[pwf_filter id="8699"]

Оформити заявку

Стати постачальником

Стати пайовиком

Замовити послугу

Кращий роботодавець року в номінації «Соціально відповідальний роботодавець»
Видана

Міністерство Соціальної Політики України Державна Служба Зайнятості (Центральний Апарат) Миколаївський Обласний Центр Зайнятості

Сертифікація

ISO 14001:2015

Рік

2017, 2019

Андрій Вадатурський

CEO

Андрій Вадатурський став генеральним директором «НІБУЛОНу» після понад 15 років роботи в компанії — в липні 2022 року.

Він прийняв цю посаду після трагічної загибелі свого батька та засновника «НІБУЛОНу» Олексія Вадатурського разом із матір’ю Раїсою Вадатурською під час російського ракетного удару по їхньому дому в Миколаєві.

З 2014 до 2019 рік був народним депутатом України від одномандатного округу в Миколаївській області та членом Комітету з питань аграрної політики. У 2017 році створив і очолив велику міжпартійну групу, яка виступала за розвиток українських річок як транспортного засобу.  

Має ступінь магістра електротехніки Українського державного морського технічного університету та ступінь магістра економіки промисловості Лондонської школи економіки. У 2009 році за вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу України був нагороджений Президентом України, йому присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства».

Одружений, має трьох дітей.

Відправити резюме