Укрексімбанк та «НІБУЛОН» уклали договори про довгострокову реструктуризацію заборгованості фінансових зобов’язань компанії

Завдяки цьому сторони забезпечили працюючий актив та повернення коштів державному банку та прийнятний рівень фінансового навантаження компанії, що надає можливість для її успішного функціонування.

Укрексімбанк та «НІБУЛОН» уклали договори про довгострокову реструктуризацію заборгованості фінансових зобовязань компанії

Державний банк та один із найбільших українських сільськогосподарських виробників та експортерів протягом 2023 року провели злагоджену роботу щодо пошуку взаємовигідних умов реструктуризації, яка була реалізована наприкінці січня. Необхідно зазначити, що Укрексімбанк є найбільшим українським кредитором «НІБУЛОНу». «Для нас завжди є пріоритетом знайти можливість добровільного врегулювання заборгованості перед банком, коли ми бачимо, що в цьому також зацікавлений і позичальник. І «НІБУЛОН» один із таких позичальників. З самого початку ми налагодили конструктивний діалог на всіх рівнях і крок за кроком прийшли до взаємовигідного рішення. У поточних умовах важливість таких дій є набагато більшою, адже прямо забезпечує підтримку економіки нашої держави», – зазначає Дмитро Каплюк, Член Правління, головний ризик-менеджер (CRO) Укрексімбанку. «Це дуже важлива для нас подія, адже Укрексімбанк – найбільший український кредитор «НІБУЛОНу», історія співпраці з яким розпочалася 27 років тому.

У важливі етапи розбудови компанії ми завжди могли покластися на цю банківську установу й подолали разом багато випробувань. Так, завдяки підтримці Укрексімбанку ми будували морський перевантажувальний термінал у Миколаєві, який став візитівкою не лише Миколаївщини, а й всієї незалежної України. У 2013-2014 рр. найбільший кредитний портфель компанії перед банком становив 165 млн дол. США, що характеризує рівень співпраці та взаємопорозуміння, якого ми досягли за попередні роки та підтвердили зараз під час реструктуризації. Переконаний, що зараз не варто чекати допомоги з-за кордону, слід шукати підтримку та розуміння на наших теренах. Ми цю підтримку знайшли в наших українських банках, які є втіленням державної політики. Саме досвід єднання у скрутні для всієї країни часи дозволить нам бути ще успішнішими, ефективнішими та досвідченими після Перемоги», – коментує Андрій Вадатурський.

Будьте в курсі всіх новин!

Щотижня ви отримуватимете наші новини у форматі дайджесту  

[pwf_filter id="8699"]

Оформити заявку

Стати постачальником

Стати пайовиком

Замовити послугу

Кращий роботодавець року в номінації «Соціально відповідальний роботодавець»
Видана

Міністерство Соціальної Політики України Державна Служба Зайнятості (Центральний Апарат) Миколаївський Обласний Центр Зайнятості

Сертифікація

ISO 14001:2015

Рік

2017, 2019

Андрій Вадатурський

CEO

Андрій Вадатурський став генеральним директором «НІБУЛОНу» після понад 15 років роботи в компанії — в липні 2022 року.

Він прийняв цю посаду після трагічної загибелі свого батька та засновника «НІБУЛОНу» Олексія Вадатурського разом із матір’ю Раїсою Вадатурською під час російського ракетного удару по їхньому дому в Миколаєві.

З 2014 до 2019 рік був народним депутатом України від одномандатного округу в Миколаївській області та членом Комітету з питань аграрної політики. У 2017 році створив і очолив велику міжпартійну групу, яка виступала за розвиток українських річок як транспортного засобу.  

Має ступінь магістра електротехніки Українського державного морського технічного університету та ступінь магістра економіки промисловості Лондонської школи економіки. У 2009 році за вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу України був нагороджений Президентом України, йому присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства».

Одружений, має трьох дітей.

Відправити резюме